Najveća radost ovogodišnjeg sajma knjiga

Bura oko ovogodišnjeg sajma knjiga polako se zahuktava. Izdavači vredno rade na izdanjima koja će zvanično i biti obajvljena u to vreme. Ja uveliko pravim planove oko budžeta, izdanja koja želim da nabavim ove godine, kog dana želim da idem i sa kim, kakve postove da vam pripremim u to ime i još svašta nešto što će se dešavati u narednih mesec dana.
Ove godine će mi spisak biti najveći za ove četiri godine koliko posećujem sajam knjiga i njega ću vam zvaničnog objaviti nekoliko dana pred sam početak. Nekoliko štandova želim da posetim uključujući Urban Reads, Urban Art, Književna omladina Srbije, Evrobook i mnoge druge i zaista svašta toga imam da dovučem do kuće, ali kao što i vi već imate svoj najveći prioritet za taj kraj oktobra tako je moja najveća radost ovogodišnjeg sajma knjiga novi, jedanaesti roman Tamare Kučan pod naslovom "Bivirgata". Zaista sam ga dugo čekao, zapravo od prošle godine kada sam pročitao prvi deo njene sajber trilogije "Profajler". Ovaj roman je drugi deo i jedva čekam da ga se dočepam.  Pratio sam autorkin rad na ovom romanu do najsitnijih detalja, bili smo često u kontaktu tako da je to knjiga prioritet za koju ni ne pitam za cenu i koju definitivno prvu čitam posle sajma. Ukoliko niste čitali ništa od ove autorke preporučujem vam od srca.

"Bivirgata" zvanično izlazi 11. oktobra i od tada se može nabaviti na autorkinom sajtu (www.tamarakucan.com) i u svim Laguna, Delfi i Vulkan knjižarama širom Srbije.
Imajte na umu da je to samo deset dana do početka sajma knjiga tako da je pitanje da li će isporuka biti brza i da li će uopšte knjižare nabavljati nova izdanja ili će ih dobiti tek kada sajamska euforija prođe.
Zato je tu autorkin sajt na kome će tog dugo čekanog 11. oktobra moći u tačno određeno sati da se knjiga poruči sa posvetom i da vam stigne već za par dana na kućnu adresu.
Treća i najlepša opcija je da se strpite još deset dana od 11. oktobra i ako ste u mogućnosti posetite štand Urban Arta na sajmu knjiga, upoznate autorku, ispričate se i dobijete najsvežiju posvetu po sigurno nižoj ceni nego li kada kupite knjigu u knjižari. Uostalom, fotografija sa autorkom na njenom štandu je najveća uspomena i nema boljeg osećaja nego kada imate mogućnsot da lično razgovarate sa autorom o njegovim romanima.

Najveći i za autorku, kako ona tvrdi, najteži roman koji je do sada napisala. Čak 712 strana! Dve paralelne priče, dve paralelne tematike isprepletene kao DNK lanac i najbolja stvar što iako je drugi deo može se čitati zasebno u odnosu na "Profajlera" od prošle godine.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"