Catwoman: Dušekradica - Sara Dž. Mas

Dragi ljudi, pre svega dobrodošli u 2019. godinu i prvi post. Želim vam srećnu Novu godinu i božićne praznike koji nam dolaze i samo ću vam reći jedno, neka vam ova godina bude posvećena svemu onome što je u prethodnoj izostalo i biće odlična!
A sada, pređimo na novu recenziju!
  • Naslov: Catwoman: Dušekradica
  • Autorka: Sara Dž. Mas
  • Broj strana: 324
  • Povez: mek (tvrdokoričeno, kolekcionarsko izdanje je rasprodato)
  • Izdavač: Urban Reads
  • Godina izdanja: 2018.

Sadržaj: Nakon dve godine boravka u Italiji, Selina Kajl se vraća u Gotam u liku bogate Holi Vanderhis. Vešto skrivajući svoj pravi identitet, Selina se zbližava sa Betvingom čiji je zadatak da čuva Gotam od problema dok je Betmen odsutan.
Živeći dvostruki život, Holi od Betvinga saznaje sve važne informacije za svoje pljačkaške planove, a kao neuhvatljiva i vešto skrivena iza svoje maske baca gotamske građane na kolena. A tek kada se udruži sa Otrovnom Ivom i Harli Kvin, ova mačka će zaista pokazati svoju punu moć i koliko zaista ima života. Jedno je sigurno, "Kada Šišmiša nema, Mačka kolo vodi.".

PORUČITE OVDE!
Žena Mačka je treća knjiga DC-jevog serijala koga čine Čudesna žena, Betmen, Žena mačka i Supermen koga očekujemo za koji mesec za kraj ove edicije.
Za moj ukus, ova knjiga je drastično pokvarila kvalitet čitavog serijala. Knjiga kao knjiga je dinamična, ima najviše akcije u odnosu na prethodne dve i stvarno se brzo čita, te u tom pogledu nema sumnje da će se ljubiteljima heroja svideti, ali mimo toga je prazna, potpuno očekivana do samog kraja, prepuna epizoda koje same po sebi nemaju ama nikakvu važnost za završnicu. Početak i kraj knjige to jest prvih i nekoliko zadnjih poglavlja se povezuju, a sredina je samo akcija i akcija za koju se opet zna kako će se završiti tako da se preko dobrih 150 strana knjige može samo preleteti jer nemaju neku suštinsku važnost za epilog priče.
Ali nevezano za sve to, prve dve knjige su imale neki svoj poseban tok, dok ova nije uopšte originalna i dosta podseća na prethodnu (Betmen: Noćobdija).
Takođe, razumem ideju feminizma i ženske snage koja je ovde stalno prisutna, ali način na koji je Selina opisana i takva ostala na kraju mi se nimalo ne sviđa. Idealizovati ubicu i kriminalca je  bezveze ako ćemo o nekim "vrednostima knjige". Razumem smernice DC-ja i neki kostur koji je autorka morala da zadrži, ali mislim da bi bilo mnogo bolje da je Selina ovde predstavljena kao poštena nakon svega jer bi baš to poentiralo razlog zbog čega je sve to radila i pojačalo konačan utisak.
Jedna zamerka i za izdavače zato što su ostavili knjigu bez postera Seline iako prve dve imaju pa bi onda trebalo da se svi posteri spoje u jedan veliki DC LEGENDE.
Ali, da ne kritikujem previše, realno nije toliko loša knjiga da ćete skroz na skroz protraćiti vreme, ali je okej za čitanje u prevozu i sličnim situacijama "sa pola mozga", samo da se opustite, nabijete adrenalin i uživate.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"