Filmsko savršenstvo - SVE, BAŠ SVE

Film "Sve, baš sve" se uveliko nalazi na repertoarima
bioskopa širom Srbije!
Film "Sve, baš sve" zasnovan je na istoimenom romanu Nikole Jun. Recenziju knjige možete pročitati OVDE, a ja ću se u ovom postu bazirati na film, ali ne na fabulu jer je ona potpuno ista kao u knjizi, već na važne filmske elemente kao što su glumci, ambijenti, emocija i slično.
Glavne uloge u ovom filmu igraju Amandla Stenberg kao Madlin i Nick Robinson kao Oli. Što se tiče glume, mogu da kažem da ovako dobar film nisam skoro odgledao. Glavni glumci su mladi, igraju dvoje mladih junaka i osećanja koje prenose su opšte poznate svim tinejdžerima tako da objedinjavanjem ova tri elementa se dobija filsmko savršenstvo. Kasting za glavne, a i za sporedne uloge je bio odličan jer su likovi u knjizi potpuno isti na filmu.
Što se tiče ambijenata i pejzaža, prva polovina filma je snimljena u ogromnoj, modernoj i medicinski opremljenoj Madlininoj kući koja dočarava celu priču dok je druga polovina filma snimljena na nestvarno lepim Havajima - okean, talasi, sunce, plaža... Naravno, film nije snimljen samo na  ove dve lokacije, ali su one najznačajnije za filmsku priču.
Knjiga "Sve, baš sve" u izdanju
Urban Reads-a
Odgledao sam mnogo filmova koji su nastali po uzoru na knjige, ali ovaj je u toj kategoriji ubedljivo najbolji. Uvek sam mogao da se odlučim između knjige i filma, i to bi uglavnom bila knjiga, ali sada stvarno ne mogu zato što ni jedna knjiška scena nije izostavljena, svaka je u detalj pretvorena u video format, a glavni razlog moje nedoumice je taj što je knjiga relativno kratka i brzo se čita jer je ilustrovana, a film je dugačak, a ništa nije izostavljeno ili dodato te ta nemoguća moguća činjenica povezuje neraskidivom vezom knjigu i film. Prosto rečeno, film je potpuno isti kao knjiga.
Toplo preporučujem i jedno i drugo, a vi razmlislite šta vam je bolje!
Trejeler za film možete pogledati OVDE!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"