Urban Reads / Izveštaj / Sajam Knjiga 2017

Izdavačka kuća knjiga Urban Reads je nedavno obavestila svoju čitalačku publiku na društvenim mrežama okvirnim izveštajem koji obuhvata sve njihove planove za ovogodišnji međunarodni beogradski sajam knjiga kao i rad sledeće godine! Pročitajte izveštaj u nastavku posta! 

" JESENJI IZVEŠTAJ

Dugo se nismo javljali, a bliži se Sajam knjiga, pa je red da vas obavestimo šta se dešava i koji su planovi...
- Sajam knjiga počinje 22. oktobra i traje 8 dana. Ove godine imamo nešto veći štand, zahvaljujući tome što ga delimo s divnim kolegama iz izdavačkih kuća Makondo i BELI PUT. Međutim, i na tom većem štandu mi imamo svoj kutak, fizički smo odvojeni - ideja je da svako od nas ima svoj prostor, pa je razlika u odnosu na prethodne godine samo u tome što nas ne dele zidovi i možemo da dišemo, ništa drugo. Lokacija je suštinski ista, samo smo preko puta starog mesta, a pored kolega iz izdavačke kuće Veseli četvrtak. Sredinom oktobra objavićemo tačnu lokaciju.
Cene knjiga biće raznovrsne - više nemamo jednu cenu za sve. Neke će biti veoma, veoma jeftine jer želimo da očistimo lager, a neke će biti (nešto) skuplje, čisto zbog troškova izrade (čitaj: Gemina).
Znate da je kod nas na štandu uvek veselo i vazda ima razloga za slikanje... biće nečeg zanimljivog i ove godine, nečeg mnooooogo zanimljivog, ali to ćete saznati tek dan pred Sajam.
Od novih knjiga na našem štandu biće trilogija GRIŠA, ona se neće pojavljivati u prodaji pre Sajma. Novi Džon Grin (Nikad kraja kornjačamaDescription: 🐢) izaći će i pre Sajma, mada pretpostavljamo da će većina vas da sačeka sniženu cenu i da ga kupi na štandu.
- Gemina: prekosutra ide u štampu. PRAISE THE LORD. Koliko će štampa trajati, ne znamo. Možda desetak dana, možda dve nedelje.... Do Sajma svakako stiže, a da li stiže pre toga - to niko ne može da kaže. Još je komplikovanija od prvog dela.
- Novi Džon Grin: u ponedeljak ide u štampu, plan je da bude u prodaji oko 10. oktobra, valjda nam uspe. Ništa ne smem da vam odam sem ovoga: ako moram da je uporedim s nekom od njegovih prethodnih knjiga, mada je neuporediva i drugačija i divna, onda je to Aljaska. Ne znam što, ali meni ima taj vajb.
- 2017: posle Sajma, odnosno do kraja godine, izbacujemo još dve knjige (Nevermoor i Warcross). Pošto nam ne dozvoljavaju da delimo epilog Legende iz Danijelovog ugla pre decembra, odlučili smo da te dve knjige rotiramo i izbacimo prvo Nevermoor (pašćete u nesvest i na naslovnicu i na knjigu), pa tek u decembru Warcross. I to je to za ovu godinu.
- 2018: i naredne godine se držimo sličnog ritma, jedna knjiga mesečno. Em ne želimo da izdajemo više knjiga, jer u ovom ritmu možemo da ispratimo svaku sitnicu i pružimo vam savršen krajnji proizvod, em smo uvereni da smo izabrali najbolje od najboljeg iz omladinske literature i da nema mesta povećanju broja izdanja. Dakle, sledeće godine vas čekaju: Crvena kraljica 4 (februar; Viktorija Ejvjard), Betmen: Noćobdija (januar; Mari Lu), Supermen (Mat de la Penja), Gospodarica peska 3 (april; Alvin Hamilton), PS Volim te (Momcima koje sam volela 2; Dženi Han; verovatno će biti i trećeg dela sledeće godine), Obsidio (Illuminae 3; Džej Kristof, Ejmi Kaufman), Nevermoor 2 (Džesika Taunsend), Warcross 2 (Mari Lu), Moxie (Dženifer Metju), The Girl Who Drank a Moon (jaaao, to prevodi čarobna Ivana Nešić, autorka knjige "Zelenbabini darovi" <3), Catwoman (Sara Dž. Mas), The Children of Blood and Bone (Toni Adejemi). Tek što smo dobili rukopis za nastavak trilogije Uspon Crvenog (Iron Gold), pa ćemo u narednih nekoliko dana odlučiti da li i to izdajemo. Language of Thorns od Li Bardugo takođe tek treba da pročitamo.
- WW Čudesna žena (izdanje za kolekcionare): malo se odužilo, znam - svaki put kad javno obećam da će nešto biti određenog datuma moraju da me vode na reanimaciju kad dođe do pomeranja datuma, majke mi. Uglavnom, štampa je pri kraju, ispalo je malo komplikovano... biće valjda početkom sledeće nedelje. Držimo fige. U suprotnom - reanimacija.
To je valjda to, više ničega ne mogu da se setim. Ako sam nešto zaboravila, vrištite u inbox. A sad idem da radim najlepši posao na svetu: da prevodim epilog Legende iz Danijelovog ugla (ima samo 14 strana, ALI KAKVIH)!

Lav ju, vidimo se na Sajmu knjiga, NE MOŽEMO DA DOČEKAMO DA SE SLIKAMO I GRLIMO SA VAMA!

A tek štand što će biti BOMBONA, ou maj gad.
J. "
Sva prava za ovaj izveštaj zadržava Urban Reads.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"