Preporuke za zimski raspust

Sutra je zvanično poslednji dan prvog polugodišta za sve osnovce i srednjoškolce i od početka sledeće nedelje počinje zimski raspust. S obzirom na to da je zimski raspust hladan, svi mi koji ne volimo da tada dane provodimo napolju, provodimo ih u svom toplom domu u krugu svojih prijatelja i porodice uz dobre knjige, filmove, muziku, TV emisije, društvene igre... U nastavku ovog posta se nalaze moji predlozi za sve vas koji tokom rasputa volite da se posvetite nekoj knjizi ili nekom filmu.



Predlog 1: knjiga "Čitav svet na leđima"
Knjiga "Čitav svet na leđima" je druga knjiga američke spisateljice Dženifer Niven koja je takođe napisala knjigu "Na posebna te vodim mesta". Kao i prva knjiga, koja govori o problemima mladih i njihovim razmišljanjima, i ova knjiga govori o istoj temi, samo u malo drugačijoj priči. Knjiga je u izdanju izdavačke kuće knjiga Urban Reads. Detaljniji opis knjige i internet kupovinu možete izvršiti OVDE.



Predlog 2: film "Tri metra iznad neba (Tres metros sobre el cielo)"
"Tri metra iznad neba (Tres metros sobre el cielo)" je španski film snimljen 2010. godine, nastao po istoimenoj knjizi, koji govori o ljubavi između dvoje mladih koji potiču iz potpuno različitih porodica kao i o problemima koji će ih snaći pre nego što njihova ljubavna priča bude bila završena. Film možete gledati OVDE.



Predlog 3: knjiga "Recke smrti"
Autorka svetski poznate trilogije "Divergentni", Veronika Rot, je napisala novu knjigu i ujedno započela novu trilogiju "Recke smrti". Knjiga je pre nekoliko dana ugledala svetlost dana u Sjedinjenim Američkim Državama i istog trenutka i kod nas, u izdavaštvu izdavačke kuće knjiga Urban Reads. Opis ove epsko fantastične knjige i internet kupovinu možete izvršiti OVDE.



Predlog 4: film "Želim te (Tengo ganas de ti)"
"Želim te (Tengo ganas de ti)" je nastavak filma "Tri metra iznad neba (Tres metros sobre el cielo)", snimljen 2012. godine, koji, za razliku od prvog dela u kome je glavna tema klasična ljubavna priča, priča ozbiljnu životnu priču o izgubljenom prijatelju, neprežaljenoj prvoj ljubavi, preljubi, iskušenjima i sistemu vrednosti. Film možete gledati OVDE.














Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"