Film "Biser Bojane"

U nekolicini novih domaćih filmova, svoje mesto je pronašao i film "Biser Bojane" koji sam ja juče odgledao u udobnoj bioskopskoj fotelji.

Film "Biser Bojane" je novi humoristični crnogorski film Milana Karadžića, sniman na predivnim mestima Crne Gore poput velikih peščanih plaža Ade Bojane, koji priča predivnu priču o ljubavi, roditeljstvu i porodici.
Mladi beogradski doktor, Đorđe Popović (Slaven Došlo), uzima odmor i odlazi u Crnu Goru kod svoje tetke i njene porodice. Tamo se prvi put viđa sa svojim ocem (Mima Karadžić) koji je tok dana izašao iz zatvora i došao kod svoje sestre u posetu. On je kriminalac, u filmu već bivši, koji je opljačkao mnoge banke i zlatare zbog čega je "zaglavio" na dugogodišnjoj robiji i zbog koje nikada nije bio u stanju da vidi i upozna svog sina. Zbog svega toga Đorđe je kivan i izbegava kontakt sa njim, sve do pred kraj filma, kada je doživeo infarkt i kada je na jedvite jade Đorđe, kao diplomirani doktor, uspeo da ga povrati iz mrtvih.
Pored upoznavanja sa svojim ocem, Đorđe je na putu do Crne Gore i Ade Bojane upoznao mladu Crnogorku Lolu (Vanja Nenadić), kajtkinju, sa kojom je, iako je bio izuzetno stidljiv i nezainteresovan, na kraju započeo ljubavnu vezu što je dovelo do konačnog pomirenja između njihovih očeva s obzirom na to je njegov bivši kriminalac, a njen čuveni crnogorski policijski inspektor.
Link trejlera za film: biserbojane/trailer


Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"