W Čudesna žena W

Još jedan filmski spektakl, "Čudesna žena", je stigao na bioskopska platna! Dajana, čuvena strip junakinja, je prva žena koja se priključuje družini super heroja - Supermenu, Betmenu, Spajdermenu, Ajronmenu i Kapetnu Americi.

TREJLER
PRIČA: Dajana je devojčica koja odrasta na ostrvu na kome žive isključivo žene - Amazonke. Kao dete boga koje može da porazi boga rata Aresa, a samim tim i da ugrozi svoj život, majka želi da je skloni kako je ne bi izgubila. Kada jednog dana na njihovo ostrvo iz druge dimenzije dospe engleski špijun Stiv i objasni celu situaciju da je u svetu Veliki rat (Prvi svetski rat) i da je svet u velikoj opasnosti, Dajana će shvatiti da je taj rat izazvao Ares i uprkos negodovanju svoje majke ona odlazi sa Stivom u Englesku i kreće sa engleskom vojskom u napad protiv Nemačke. Njena moć i snaga će dovesti do sloma nemačke vojske na Zapadnom frontu. Sa jednim bodežom, štitom i užetom protiv silnih mitraljeza i pušaka će osloboditi zapadni front i vratiti izgubljene teritoriji Engleskoj, a u međuvremenu će se sukobiti sa dva nemačka predvodnika. Ubiće predsednika koji je osmislio ubistveni gas za razaranje engleskog naroda, a kasnije će se konačno sukobiti sa Aresom koji je zapravo jedan od najuticajnijih nemačkih političara. Kao dete boga, samo ga ona svojom snagom može poraziti, ne može joj pomoći nikakvo oružje. Iako će gubiti, dokazaće da je jača jer su njena najveća snaga ljubav i bes koji su jači od svake moći koju Ares poseduje. Pobediće ga i time će Veliki rat biti konačno završen, a Dajana će biti proglašena za heroja. Stiv umire i takođe postaje heroj u očima publike. Avionom sa bocama punim smrtonosnog gasa odlazi na visinu i izaziva eksploziju kako bi sav gas bio uništen, ali će tako nažalost žrtvovati i sebe.

Knjiga "Čudesna žena" - USKORO I KOD NAS
DIGRESIJA: Iako je glavna junakinja super heroj, centralni motiv nije herojstvo i mnoštvo scenskih efekata. Ovaj film govori o ljudima. Kako je bog Ares rekao u nekoliko scena, ljudi su krivi za sve ratove i probleme koji su rasprostranjeni po svetu. Oni su alavi, sebični, zaslepljeni vlašću i kukavički nastrojeni i zbog toga ni jedna sila ni sam univerzum nije kriv za sve probleme koji su zastupljeni u svetu, već sam čovek. Zbog ovakve priče, poruke i složenosti radnje, ovaj film se potpuno izdvaja od ostalih superherojskih filmova. Ovaj film je inspirisan mnogim stripovima o čudesnoj ženi, kao i istoimenoj knjizi koju je napisala Li Bardugo, takođe i autorka duologije "Šest vrana", koju će na naš jezik uskoro izdati izdavačka kuća knjiga Urban Reads, a takođe u centru fabule se nalazi jedan od najvećih događaja u istoriji, Prvi svetski rat poznat i kao Veliki rat (1914-1918).

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"