Kada se ponovo sretnemo - Ranka Tanasić Barlov

Iako danas ima mali broj pisaca, Srbija ima izuzetne romane  među kojima je i roman "Kada se ponovo sretnemo" koji skida veo tajni i govori o potresnoj priči o otimici beba u srpskim porodilištima.

  • Naslov: Kada se ponovo sretnemo
  • Autorka: Ranka Tanasić Barlov
  • Broj strana: 231
  • Izdavač: Urban Art
  • Godina izdanja: 2016
PRIČA: Godine 1982. Svetlana je na svet donela dečaka i devojčicu, ali je nažalost iz porodilišta izašla samo sa dečakom uz obrazloženje lekara da je devojčica preminula neposredno posle rođenja.
Čak i nakon više od trideset godina, ne poverovavši u reči lekara Svetlana i njen sin Jovan su spremni na sve ne bi li ušli u trag svojoj ćerki odnosno sestri bliznakinji koja im je oteta i iskorišćena kao jeftini predmet trgovine ljudima. Proći će pored mnogo zatvorenih vrata, obmana, pretnji i nezainteresovanih nadležnih organa, ali će na kraju izaći kao pobednici! Ne samo što će pronaći ono što im pripada, već će naučiti da se nose sa realnošću i ljudima koji ih okružuju. Smatravši život pravom putanjom na kojoj se ne mogu prevariti, ne slute da je on zapravo lavirint, a da se izlaz nalazi tamo gde ga najmanje očekuju.

Ranka Tanasić Barlov (1979) diplomirana pravnica, još autorka romana "Gde da odem da te ne volim" u izdavaštvu Beoknjige i "Život na gram" u izdavaštvu Književne omladine Srbije, je napisala izvanredan roman koji otvara oči javnosti, pruža podršku i pomoć obmanjenim majkama i hrabro i direktno udara na srpski zakonik. S obzirom da je tema romana tabu, mene je odavno privukla i učinila da mi ovaj roman postane jedan od omiljenih. Autorka je zasigurno zaslužila naklon publike, što zbog dirljive priče, što zbog pokazane hrabrosti da javno deklariše nešto o čemu skoro niko nije govorio! Pored svega navedenog, ovo je korisno štivo za seminare kao i psihološku terapiju ranjenim majkama.
Knjigu možete pronaći u svim Delfi, Laguna i Vulkan knjižarama širom Srbije ili je možete naručiti preko izdavačke kuće Urban Art na njihovoj Fejsbuk stranici ili Instagram profilu (@ik_urbanart).
Podsetnik za vas da je roman na popustu do dvadesetog decembra i da poručivanjem možete da ga dobijete po ceni od 499 dinara uz besplatnu poštarinu!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"