Kocke / Tamara Kučan

"SVAKA KOCKA BAČENA ZBOG LJUBAVI JE ŠESTICA."

Nova recenzija je pred vama! Ovog puta je u pitanju jedna domaća duologija itekako poznate autorke do sada već deset uspešnih romana!

Naslov: Kocke (Kocka 1 & Kocka 2)
Autorka: Tamara Kučan
Broj strana: 430 (limitirano izdanje), 210 (Kocka 1), 213 (Kocka 2)
Izdavač: Urban Art
Godina izdanja: 2013. (limitirano izdanje), 2010. (Kocka 1), 2012. (Kocka 2)
Priča: Duologiju "Kocke" gradi četiri glavna junaka različite seksualne orijentacije - Nebojša, Jelena, Mia i Miina sestra Ana.
"Kocka 1" nas upoznaje sa glavnim likovima i zapravo predstavlja uvertiru za sve ono što će se dogoditi u "Kocki 2". Predstavlja nam ljude različite seksualne orijentacije, predvodi nas kroz Beograd iz ugla glavnih junaka i skida veo tajni. Uvodi nas u svet homofobije, predrasuda, narkomanije, nasilja i sponzorstva. Predstavlja nam četiri junaka različitih sudbina, razmišljanja i odluka. Junaci su mladi, neiskusni, željni života i kao takvi će početi da se kockaju sa svojim životima što će ih raštrkati i razdvojiti na različite krajeve sveta - Beograd, Pariz i Njujork - ostavivši ih u problematičnim međuljudskim odnosima. Ubistva bližnjih koja će ih mnogo koštati, preljube, kukavički raskidi i beg od realnosti će ostaviti njihove živote nepotpune i neispunjene s lažnom nadom da se prošlost može zaboraviti.
"Kocka 2" prati živote sada već odraslih i na prvi pogled uspešnih ljudi dve godine kasnije od njihovog rastanka. Iako međusobno kilometrima udaljeni, pokazaće da je svet jedno malo mesto, da se sve može vratiti i da se ponovo mogu sresti i suočiti. Jelena živi krajnje mirnim životom u Parizu, Mia vodi zamaskirano srećan bračni i poslovni život u Njujorku, Ana nakon iluzije stvarnosti počinje da živi realan život sa svim elementima koji njega čine, a Nebojša postaje simbol poruke da se kolo sreće stalno okreće. Iako su mislili da se svi zajedno više nikada neće sresti, zaboravili su na zajedničku burnu prošlost i događaje koji će ih večno međusobno povezivati. Poslednja poglavlja će ih ponovo spojiti, nateraće ih da priznaju jedni drugima sve ono što ih tišti, nateraće ih na pomirenje, nateraće ih da zaista srede svoje naizgled srećne i uspešne živote. Dobiće snagu da spoznaju ono što vredi, a ono što ih je godinama mučilo će samo dobiti svoje mesto u prošlosti kao nešto zbog čega su sazreli i postali pravi ljudi.

Tamara je napisala sjajnu priču ispričanu kroz prave junake. Iako je glavna tema ove duologije homofobija i priča o ljudima različite seksualne orijentacije, ova knjiga je sve samo ne to, naravno da ima svega i svačega pa i eksplicitnih scena koje su kao začin, ali ova knjiga prvenstveno govori o razmišljanjima, životu uopšte i ideologiji da iako smo svi različiti, ipak smo isti, svi živimo, razmišljamo, grešimo, kajemo se, uspevamo i svi imamo to nešto što je posebno za nas. Nažalost, mnogi će olako osuditi ovu knjigu samo na osnovu nekoliko reči sa poleđine, ali definitivno ovo nije "gej" knjiga u žanru erotike, već realno štivo, koje će mnogima poslužiti kao motivacija ne samo za ljubav nego za život uopšte i sve važne trenutke koje on nosi i prepreke koje nam postavlja. A zašto baš četiri različite seksualne orijentacije, zato što je to Tamara Kučan, pisac i čovek velikog srca, širokih shvatanja, obožavaoc tabu tema i rušenja predrasuda što je ovim delom definitivno uspela.
Limitirano izdanje "Kocke" se može nabaviti samo veb kupovinom preko zvaničnog veb sajta Tamare Kučan kao i svi njeni ostali romani. "Kocka 1" je uveliko na policama mnogih knjižara, a "Kocka 2" se može besplatno preuzeti u elektronskom formatu sa veb sajta Tamare Kučan.

NOVOGODIŠNJA AKCIJA: Na veb sajtu Tamare Kučan uveliko traje velika novogodišnja akcija sa odličnim popustima na sve njene knjige i komplete uz mogućnost kupovine više knjiga po specijalnim cenama, pravljenja ličnih kompleta sa izabranim naslovima i takođe je u ponudi gift program sa raznoraznim invertarom koji prati rad Tamare Kučan - hemijske olovke, šolje, garderoba... i to sve sa citatima iz Tamarinih knjiga! Ova akcija traje do 15. januara i "Kocka 1" košta samo 200 dinara, a limitirano izdanje "Kocke" 600 dinara, obe uz plaćenu poštarinu! Ne propustite ovu sjajnu priliku da obradujete sebe i svoje bližnje po specijalnim cenama, a kompletan spisak knjiga na popustu pogledajte na veb sajtu.

Pratite Tamaru Kučan na drušvenim mrežama - Facebook: Tamara Kučan, Instagram: @tamarakucan, Twitter: @kucanka, YouTube: Tamara Kučan, a zapratite i njenu izdavačku kuću Urban Art, u čijem su izdanju svi njeni romani,  kako bi bili obavšteni o svim novitetima i akcijama koje sprema - Facebook: Izdavačka kuća Urban Art Instagram: @ik_urbanart!

"SAM BIRAŠ DA BUDEŠ SREĆAN."

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"