Peščani sat / Tamara Kučan

Znate ono kada pročitate jednu knjigu nekog pisca i onda vam se ta knjiga, taj pisac, njegove ideje i stil pisanja toliko svide da ne možete da izdržite a da ne pročitate još njegovih knjiga?
Nakon tri pročitana i recenzirana romana, vreme je za četvrti!

Dizajn naslovnice: Miomir Milić
Naslov: Peščani sat
Autorka: Tamara Kučan
Broj strana: 360
Izdavač: Urban Art
Godina izdanja: 2013. (drugo izdanje 2014.)
Priča: "Peščani sat" je potresna priča o prolaznošću, odrastanju, ljubavi, prijateljstvu, opsesiji i elitnoj prostituciji na brdovitom Balkanu.
Sara, glavna junakinja ovog romana, je uzorna, poštena i ambiciozna mlada žena koja zna šta želi od života i koja prepoznaje prave vrednosti. Nažalost, obzirom na okolinu u kojoj živi, gde se svi poslovi završavaju preko veza, vezica i kreveta, gde se elitom smatraju najgori slojevi društva i gde se najveći uspesi mere uprljanim obrazima, Sara će kao takva svojevoljno ući i zalutati u svet gde su vrhovni makroi, a žene na prodaju. Kao neko ko je neuk u tom mutnom zanatu, jedini način da opstane je da bude hrabra i iskrena, a da li može biti iskrena prema sebi koja je u svoja četiri zida devojka plemenitog duha, čiste duše i planiranog života, a u svakoj drugoj hotelskoj sobi žena bez morala, izgubljene časti i bolnog srca.
Igrom slučaja, Sara će svojom dobrotom i neiskvarenošću uspeti da pronađe izlaz, ali taj izlaz košta više od svake poslovne noći, a meri se nesrećnim ljubavima, zauvek prekinutim prijateljstvima i udaranjem na ponos. Da, to je cena kavijara, privatnih aviona, hotelske sobe na stotom spratu s pogledom na čitav svet pod nogama, rubina na vratu, skupih brendova, luksuza...

Najšokantniji, jedan od najboljih, ako ne i najbolji roman Tamare Kučan koji ostavlja toliko utisaka i šalje toliko poruka mladim ljudima koji strahuju da li će se snaći u životu jer nisu spremni na mrak, blud i igru na prevaru! Autorka je uspela da prenese jasne poruke da sreća bez truda ništa ne vredi, da se danas onom pravom elitom zapravo smatra elita u pokušaju, da je život lep i uspešan samo ako je ispunjen pozitivnim stvarima i da ljubav, ona prava, iskrena i bezuslovna vredi više od bilo koje devize.
"Peščani sat", trenutno na novogodišnjem popustu do 15. januara na zvaničnom veb sajtu Tamare Kučan, je prvi deo mračnog serijala, a nastavak Sarinog života ogleda se u romanu "Indigo" koji je takođe na novogodišnjem popustu i može se poručiti sa autorkinog zvaničnog veb sajta.

Pratite Tamaru Kučan na drušvenim mrežama - Facebook: Tamara Kučan, Instagram: @tamarakucan, Twitter: @kucanka, YouTube: Tamara Kucan, a zapratite i njenu izdavačku kuću Urban Art, u čijem su izdanju svi njeni romani,  kako bi bili obavšteni o svim novitetima i akcijama koje sprema - Facebook: Izdavačka kuća Urban Art, Instagram: @ik_urbanart!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"