Made In Beograd - Tamara Kučan

Nedavno sam pročitao drugi od deset romana jedne od najpoznatijih domaćih autorki! Priča o Jani i Stevanu, Beogradu iza ponoći i mladima u njemu se nastavlja, a pred vama je dugo pripremana recenzija!
  • Naslov: Made In Beograd
  • Autorka: Tamara Kučan
  • Broj strana: 214
  • Godina izdanja: 2008. (prvo izdanje)
  • Izdavač: Urban Art

Sadržaj: Jana Petrov je sada pred većim i komplikovanijim životnim pitanjima. Ljubavna saga sa Stevanom se nastavlja, međutim sada su u igri mnogo veći izazovi i novi ljudi.
Kada joj se otvore vrata Evrope i mogućnost da svoje neostvarene želje zameni uspesima u modelingu, Jana Petrov će shvatiti šta je to prava ljubav, koliko je svet o kome je kao klinka maštala iskvaren, koliko je zapravo neuka u svemu iako jedna od devojki koju je ceo Beograd znao, a kada se upozna sa zrelošću njeni avioni će poleteti u neku bolju budućnost u kojoj racio igra glavnu ulogu, a emocije ostaju zakopane duboko u prošlosti.

PORUČITE OVDE!

Kao što sam već napomenuo, ovo je drugi roman Tamare Kučan. U odnosu na "Beograđanku", kao prvo čedo, "Made In Beograd" je mnogo složeniji roman, sa novim likovima, više lokacija i igrama sudbine gde slučajnosti ne postoje. Nastao je samo godinu dana kasnije od "Beograđanke" i zaista je neverovatno koliko stepenica je autorka njime odskočila u pogledu kvaliteta, inspiracije i samog toka radnje za tako kratak period.
Ljubavne priče, premišljanja, unutrašnja borba i neodlučnost glavne junakinje su nešto što će pratiti ceo serijal ("Beograđanka", "Made In Beograd", "Zauvek" i "Oduvek"), ali za mene glavni razlog za visoku ocenu i preporuku vama konkretno ovog dela, koji se kao i svi BEZ PROBLEMA može čitati odvojeno i preko reda, jeste itekako vidljiv pomak u odnosu na prvi deo. Ne mislim na samu radnju jer se ona tokom celog serijala vrti u začaranom krugu emocija, razmišljanja i neodlučnosti, već na citate koje možete pronaći, dublji i ozbiljniji pogled u ličnosti junaka, veći zapleti, više događaja i bolja kulminacija na samom kraju!
Ja sam neko ko je počeo da čita novija Tamarina dela pa sam se vratio unazad i očekivao sam da se ne mogu porediti po gore navedenim karakteristikama, ali za nekoga ko je počeo da prati njen rad od samog početka i ostao verni čitalac do sada mnogo je bolji osećaj jer je tako pratio odrastanje i sazrevanje jednog pisca (naročito u prvih pet romana) i svaki put se sve više oduševljavao rekordima koje on iz godine u godinu obara i postavlja.

Pratite Tamaru Kučan na društvenim mrežama - Facebook: Tamara Kučan, Instagram: @tamarakucan, Twitter: @kucanka, YouTube: Tamara Kucan, a zapratite i njenu izdavačku kuću Urban Art, u čijem su izdanju svi njeni romani, kako bi bili obavšteni o svim novitetima i akcijama koje sprema - Facebook: Izdavačka kuća Urban Art, Instagram: @ik_urbanart!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"