Saznajte sve o Tamari Kučan

Tamara Kučan
Tamara Kučan je srpska književnica i jedna od najmlađih članica udruženja književnika Srbije. Rođena je 22. avgusta 1989. godine i pisanjem se bavi od svoje sedamnaeste godine. Završila je komunikologiju i osnovala je svoju izdavačku kuću knjiga pod imenom Urban Art u čijem se izdanju nalaze svih njenih devet knjiga, kao i još tri knjige srpskih pisaca Ranke Tanasić Barlov ("Kada se ponovo sretnemo"), Slađane Kručičan ("Svici u tegli") i Aleksandra Đuričića Eša ("Rekvijem za Adama"). Kritički rečeno, Tamara Kučan piše ljubavne romane, ali kroz njih istovremeno provlači opšte poznate teme današnjice kao što su homofobija, elitna prostitucija, imigracija, sekte i mnoge druge.
"Beograđanka" je prva knjiga Tamare Kučan koju je ona napisala sa sedamnaest godina i koju je objavila 2007. godine, a odmah godinu dana kasnije je nastala knjiga "Made in Beograd" koja predstavlja njen nastavak. Godine 2010. je Tamara Kučan objavila roman "Kocka", a 2012. godine je objavila knjigu "Zauvek" koja predstavlja treći deo triologije "Beograđanka" i roman "Kocka 2" koji predstavlja nastavak romana "Kocka" koji se može besplatno preuzeti u elektronskom formatu sa zvaničnog sajta Tamare Kučan (www.tamarakucan.com). Na red dolazi 2013. godina kada se Tamara Kučan proslavlja svojim šestim objavljenim romanom "Peščani sat". Sledeće, 2014. godine Tamara Kučan seli svoje spisateljske misli u Grčku i objavljuje roman "Kapija". Poslednji deo trilogije "Beograđanka", Tamara
Urban Art
Kučan objavljuje 2015. godine pod naslovom "Oduvek" i 2016. godine objavljuje  trenutno poslednji roman "Indigo" koji predstavlja nastavak romana "Peščani sat", ali se može čitati odvojeno, kao i svi Tamarini romani. U fazi izrade je Tamarin jubilarni, deseti roman koji će nositi naslov "Profajler" i koji će biti objavljen ove ili sledeće godine. Postoji i specijalno izdanje u kom se na jednom mestu nalaze Tamarine knjige iz beogradske trilogije ("Beograđanka", "Made In Beograd", "Zauvek" i "Oduvek") - "Romani", a nedavno je najavljeno drugo specijalno izdanje pod naslovom "Romani 2" u čijem će se sadržaju naći romani "Peščani sat" i "Indigo".
Kratke opise Tamarinih knjiga možete pročitati na prethodno ostavljenom linku i takođe na tom linku možete i naručiti internet kupovinom Tamarine knjige ukoliko ih trenutno nema u obližnjoj knjižari.
Beogradska trilogija "Romani"
Pratite Tamaru Kučan na društvenim mrežama - Fejsbuk: Tamara Kucan (stranica), Tviter: @kucanka , Instagram: @tamarakucan i Jutjub: Tamara Kucan . Takođe, na Instagramu zapratite profil citata Tamarinih knjiga - @tk_citati - kao i profil njene izdavačke kuće knjiga - @ik_urbanart , Fejsbuk: Izdavačka kuća Urban Art .








Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"