Štrumpfovi: Skriveno selo

Nedavno je održana svetska, premijerna projekcija najnovijeg dela o malim, plavim čovečuljcima. Reč je o filmu "Štrumpfovi: Skriveno selo" od produkcija Columbia Pictures i Sony.
Za razliku od prethodna dva dela koja su pola crtani, pola fim, ovaj deo je u potpunosti urađen u crtanom obliku. Iako se vodi kao nastavak, i ovaj deo, kao i prethodni, se može gledati odvojeno jer su priče posebne u sva tri dela (izuzetak su prvi i drugi deo jer se u drugom delu pojavljuju likovi iz prvog dela, ali opet to ne menja ideju da se filmovi gledaju odvojeno). Kao i prethodni filmovi o štrumpfovima i ovaj je kvalitetno urađen. Prepun je animacija, humora, 3D elemenata (film je i predviđen za 3D projekcije) i svih mogućih boja.


PRIČA: Štrumpfeta, kao jedini ženski štrumpf, je šetavši se šumom u blizini Štrumpf sela naišla na zlog čarobnjaka Gargamela, koji želi da uhvati sve štrumpfove, iskoristi ih i postane najjači čarobnjak na svetu, koji ju je uhvatio. Nakon što su je spasili štrumpfovi Gruber, Trapa i Kefalo oni su uzeli Gargamelovu kartu na kojoj su videli skrivenu šumu u koju su kasnije otišli.
Ulaskom u skrivenu šumu oni shvataju da je šuma zapravo skriveno selo u kome žive drugi, isključivo ženski štrumpfovi. Gargamel je Štrumpfetinu družinu pratio te je i on došao u skriveno selo na šta su svi novi štrumpfovi mislili da ih je Štrumpfeta izdala i namerno dovela Gargamela u njihovo selo. Nakon što je Gargmael pokupio sve štrumpfove, ostavio Štrumpfetu, iz razloga što ona nije pravi štrumpf jer je nju Gargamel i stvorio pomoću malo mgaije, i odveo ih u svoju jazbinu, Štrumpfeta se vraća, troši poslednje atome snage, poražava Gargamela i umire. Zajednička molitva i ljubav svih štrumpfova učiniće nemoguće.
To je glavna poruka ovog crtanog, animiranog filma - ljubav.
Link trejlera za ovaj film možete pogledati OVDE.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"