U susret 62. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Još samo nekoliko dana je ostalo do otvaranja 62. međunarodnog beogradskog sajma knjiga koji će trajati osam dana u periodu od 22. do 29. oktobra 2017. godine s otovrenim halama 1, 1A, 2A, 2C i 4 od 10h do 21h svakog dana. Ovogodišnji sajam knjiga će ugostiti preko hiljadu izdavača, što iz Srbije, što iz zemalja širom sveta na izložbenom prostoru od preko 15000 metara kvadratnih. Cena pojedinačnih ulaznica iznosi 250 dinara, grupnih ulaznica 150 dinara, gde grupu mora činiti minimum dvadeset osoba, dok cena parkinga na sajmištu iznosi 100 dinara po satu.

Sajam knjiga predstavlja veliki događaj za nas ljubitelje književnosti i svake godine, uz velike pripreme, s nestpljenjem očekujemo njegov početak.
Ja redovno odlazim na sajam knjiga od 2015. godine i od tada pa do ove godine spisak knjiga koje kupujem sve više raste. Godine 2015. sam kupio sedam knjiga, 2016. godine deset dok ću ove godine oboriti prethodne i postaviti novi rekord sa čak trinaest knjiga na spisku.
U nastavku ovog posta vas očekuje moj zvanični spisak, precizno uređen po izdavačima, žanrovima knjiga kao i po mom ličnom rangu:



1

Čudesna žena - Li Bardugo 
OPIS

2

Izdajnica prestola - Alvin Hamilton


3

Nakaradno kraljevstvo - Li Bardugo


4

Gemina - Ejmi Kaufman i Džej Kristof


5

Kraljev kavez - Viktorija Ejvjard


6

Senka i kost - Li Bardugo


7

Opsada i oluja - Li Bardugo


8

Ruina i uspon - Li Bardugo


9

Nema kraja kornjačama - Džon Grin


10

Trinaest meseci - Dejvid Mičel


11

Astrofizika - Nil Degras Tajson


12

Momcima koje sam volela - Dženi Han


13

Profajler - Tamara Kučan 


Prvih dvanaest knjiga sa spiska pripada izdavaču knjiga Urban Reads dok poslednju, trinaestu knjigu izdaje izdavčka kuća Urban Art s Tamarom Kučan na čelu koja je i autorka te knjige, njenog jubilarnog, desetog romana.
Na ostavljenim linkovima "OPIS" se nalaze kratke recenzije nabrojanih knjiga i to su takođe mesta na kojima se one mogu poručiti nevezano za sajam knjiga. Takođe, tu možete sazanti sve o tim izdavačima.
Nadam se da ste čitajući moj spisak možda pronašli i neku knjigu za sebe što je sasvim dovoljan razlog za posetu ovogodišnjem sajmu knjiga.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"