Zauvek ♥ Tamara Kučan

"U nekim ljudima zauvek ostaneš."

Pred vama je još jedna književna recenzija. Ovoga puta je u pitanju četvrti po redu roman jedne od  danas najpoznatijih domaćih književnica i osnivača izdavačke kuće Urban Art.

  • Naslov: Zauvek
  • Autorka: Tamara Kučan
  • Broj strana: 272
  • Godina izdanja: 2012.
  • Izdavač: Urban Art
Sadržaj: Nakon svega postali su ljudi, rastali su se, ali u njima i dalje žive deca koja idalje suviše lako shvataju ljubav, ljudske emocije i sam život. Nakon burne prošlosti iz prethodnih romana ("Beograđanka" i "Made In Beograd"), Jana i Stevan još uvek tragaju za svojom prošlošću i lepim mladalačkim danima, Beogradom iza ponoći, Kalemegdanom gde su prvi put rekli jedno drugom "Volim te".
Jana je pred brakom, a Stevan već nekoliko godina u vezi sa drugom devojkom. Kada se jednoga dana sasvim neočekvano sretnu u svom rodnom gradu, njihove emocije će ponovo zapaliti Beograd, po ko zna koji put ih sastaviti i na kraju ponovo rastaviti i obrnuti još jedan začaran krug u njihovom životu.
Da li je ljubav savršenstvo, da li se od ljubavi živi, da li je razum jači od osećanja, da li se ljudi zaista menjaju i da li je moguće prijateljstvo posle ljubavi su neka od pitanja koja postavlja ovaj roman.

Poručiti na sajtu www.tamarakucan.com!


Kada je objavljen, trebao je da predstavlja završetak Beogradske trilogije, međutim nekoliko godina kasnije autorka je napisala zvanično poslednji nastavak i konačno se oprostila od junaka sa kojima je i zakoračila u svet pisane reči.
Kao neko ko je prvo pročitao "Oduvek", poslednji nastavak (recenzija ovde), i znao kostur ovog romana, mogu da kažem da mi to nije stvaralo monotoniju iz razloga što u ovom romanu, pored očekivane peripetije između Jane i Stevana, saznajemo dosta detalja o Janinoj mladosti, njenoj najboljoj drugarici Jeleni, prošlosti njene majke kao i o čoveku koga je Jana upoznala u prethodnim romanima i za koga je sada trebalo da se uda. Kako autorka sama kaže, razlika u zrelosti između ovog i sledećeg nastavka je drastična. Prva tri romana donose nevine priče bez tragedija, mržnje i sujete, dok poslednji nastavak, kao kruna sada Beogradske tetralogije, zadire duboko u ljudsku psihu, opsesiju i norme koje društvo postavlja.
Zbog svega toga, ja glasam za "Oduvek" kao najbolji deo, ali itekako želim da pročitam prva dva dela i saznam još dosta toga o životima prvih autorkinih junaka jer Beogradska tetralogija je jedan veliki začarani krug koji je dovoljno okrenuti jednom i završiti ga u "Oduvek", a prva tri dela su detaljni predgovori, prikveli i testovi za krajnji ishod. Zbog toga se nećete pokajati i želećete da pročitate sva četiri dela ove beogradske priče - "Beograđanka", "Made In Beograd", "Zauvek" i "Oduvek"!

Pratite Tamaru Kučan na društvenim mrežama - Facebook: Tamara Kučan, Instagram: @tamarakucan, Twitter: @kucanka, YouTube: Tamara Kucan, a zapratite i njenu izdavačku kuću Urban Art, u čijem su izdanju svi njeni romani,  kako bi bili obavšteni o svim novitetima i akcijama koje sprema - Facebook: Izdavačka kuća Urban Art, Instagram: @ik_urbanart!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"