"Obilje Katarina" kao predlog za Osmi mart

Pre svega bih svim devojkama i devojčicama koje čitaju moj blog i moje postove i naravno knjige želeo da čestitam Osmi mart! Danas je vaš dan!
U ovom sprecijalnom, osmomartovskom, postu bih želeo da vam preporučim, uz kratak opis, jednu knjigu od mog omiljenog "realnog" pisca Džona Grina. Reč je o knjizi "Obilje Katarina" koju ste prvi put na srpskom jeziku mogli da kupite prošle godine na Međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu u izdanju izdavačke kuće knjiga Urban Reads.




Priča ove knjige prati jednog tinejdžera koji pati od "Katarina" sindroma. Njegov problem je taj što je imao devetnaest devojaka i svih devetnaest su imale isto ime - Katarina. Njegov stav je takav da su samo devojke sa imenom Katarina stvorene za njega i za devojke sa drugim imenom ne želi ni da čuje. Kada ga ostavi i poslednja, devetnaesta Katarina, on rešava da okrene novi list. Sa svojim najboljim drugom odlazi na putovanje kako bi poslednju Katarinu lakše preboleo i na tom putovanju upoznaje devojku koja je drugačija i koja ima drugačiji karakter i drugačiji stav, a ne zove se Katarina. Tada on shvata da njegov problem nije problem, već klasična predrasuda prema ostalim devojkama.

Ovu knjigu možete naručiti preko internet prodaje na ovom linku: http://www.urbanreads.rs/product/knjige-2/obilje-katarina/


SREĆAN OSMI MART!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"