Batman: Noćobdija - Mari Lu

Nakon "Čudesne žene" od Li Bardugo (recenzija ovde), nedavno je publikovan drugi deo DC serijala o super herojima, a glavni junak druge knjige je niko drugi nego Betmen!
  • Naslov: Batman: Noćobdija
  • Autorka: Mari Lu
  • Broj strana: 230
  • Godina izdanja: 2018.
  • Izdavač: Urban Reads

PORUČITE OVDE
Priča: Brus Vejn je nasledio svo bogatstvo svojih roditelja, uključujući ugled, novac i korporaciju Vejn posvećenu savremenoj tehnologiji. Još kao dete je ostao bez roditelja, a sada je stasao da nasledi njihove projekte.
Gotam je veliki grad sačinjen od samog elitnog sloja društva, ali i grad koji terorišu Noćobdije, organizacija koja teži ka uništenju bogataša jer smatra da su oni krivi za probleme koje je zadesilo čovečanstvo - bolesti, mito, korupcija...
Kako je oduvek bio avanturističkog duha, Brus će se jedne noći naći na stazi sa jednim Noćobdijom zbog čega će biti kažnjen društveno-korisnim radom i to na najmračnijem mestu, zatvoru i ludnici Arkam u kome su zatvoreni najsvirepiji zločinci. U Arkamu Brus upoznaje Medlin Volas, tajanstvenu devojku s bogatim dosijeom. Medlin ne govori i najbolji detektivi ne mogu da "izvuku" informacije iz nje. Jedina osoba sa kojom u Arkamu Medlin stupa u kontakt je Brus.
Kako su nemiri u Gotamu sve češći, Brus je sve više zainteresovan za Noćobdije, a Medlin je jedina koja će mu pružiti pouzdane informacije o njima, a tada priča o Betmenu, Brus Vejnu, super heroju koji se bori za pravdu počinje!

TVRD POVEZ - PORUČITE OVDE
Mari Lu je odradila odličan posao! Za razliku od prethodne knjige iz DC edicije koja je baš u duhu super heroja i imaginacije, Mari Lu je stvorila potpuno novog starog Betmena i donela nam priču s početka njegovog herojstva koje će uslediti nakon ove knjige. Bez prelaska granice realnosti, od jednog zaista običnog čoveka je stvorila heroja i to je ono što je najveći plus ovoj knjizi. Dok čitate stalno očekujete fantastiku, međutim Mari Lu je kroz sasvim realnu priču napravila spektakl i to samo onako kako ona ume. Ko je čitao njenu prvu trilogiju "Legenda" zna o čemu govorim! Ova knjiga, napisana kroz nove likove i izmenjenu fabulu, za mene predstavlja kraću verziju "Legende", a kako obožavam tu trilogiju ovo je za mene pravo uživanje.
Urban Reads, kao i kod prve knjige, uz knjigu u mekom ili tvrdom povezu poklanja poster Brusa Vejna, drugi deo velikog postera o DC-jevim super herojima. Preostale su još dve knjige i dva postera, a to su "Žena mačka" od Sare Dž. Mas koju očekujemo u avgustu i "Superman" od Mat de la Penje koga očekujemo početkom sledeće godine.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"