Oduvek ∞ Tamara Kučan


Pred vama je recenzija osmog romana naše poznate književnice Tamare Kučan, autorke do sada deset romana, jedne od najmlađih članica Udruženja književnika Srbije, osnivača i direktora izdavačke kuće Urban Art.

Naslovnica: Miomir Milić
Naslov: Oduvek
Autorka: Tamara Kučan
Broj strana: 386
Godina izdanja: 2015.
Izdavač: Urban Art
Sadržaj: Prošle su godine od kada su se Jana i Stevan rastali (kraj beogradske trilogije koju čine romani "Beograđanka", "Made In Beograd" i "Zauvek"), a život im je sada ponudio novu šansu, onu koju su oboje oduvek želeli.
Kako više nisu deca, već odrasli, zreli i poslovni ljudi tako je i njihova ljubav sada pred većim izazovima. Stevan je sada oženjen čovek i otac, a Jana je od njegove dovojke i prve ljubavi iz mladosti postala ljubavnica.
Kada Jana ode u Milano u posetu svojoj najboljoj drugarici, otvoriće joj se novi vidici, nedoumice i strasti zakopani duboko u njenoj duši gde ih je oduvek krila i čuvala od sebe.
Da li će Jana i Stevan nakon toliko godina uspeti da ostvare snove koje su oduvek sanjali, da li će uspeti da podignu bedeme oko svoje ljubavi, da li je ljubav slepa, da li je ljubav beg ili ostvarenje ambicija, da li je njihova ljubav grešna ili im je svaki greh zbog ljubavi oprošten, da li je njihova veza na uzletanju ili sletanju, da li su daljine bliske, a blizine daleke, da li je sve stvar sudbine, da li karma postoji, saznaćete u poslednjim poglavljima priče o Jani i Stevanu.
Pored zatvaranja beogradske sage, poslednji nastavak donosi sve odgovore o Janinoj porodici, slučajnostima koje nisu slučajnosti, tajnama iz daleke prošlosti i budućnosti svih glavnih i sporednih junaka ovog romana među kojima je i Sara, glavna junakinja romana "Peščani sat" (roman o elitnoj prostituciji, ljubavi, opsesiji, prijateljstvu i neprijateljstvu - recenzija) i "Indigo" (roman o satanističkim sektama, psihologiji sektaša, vrbovanju, ljubavi, opsesiji i nestabilnosti - recenzija).
Spojivši Janu i Saru, naizgled udaljene junakinje svojih knjiga, autorka je povezala šest romana u jednu veliku beogradsku priču ("Beograđanka", "Made In Beograd", "Zauvek", "Peščani sat", "Oduvek" i "Indigo").

Poručite ovde
Kako je Tamara Kučan pisac koji se bazira na savremene društvene probleme, tako je i ovom romanu ljubav poslužila kao podloga  za sve ono što će uslediti, a i ovim gestom se autorka oprostila od detinjstva i svojih prvih junaka sa kojima je i zakoračila u svet pisane reči. Preljuba, opsesija, sujeta, strah od gubitka, psihopatologija, karakter, ciljevi koji vode u propast i porodični problemi su samo neki od motiva koje autorka obrađuje u ovom romanu. Sazdan od citata, poučan, dinamičan, zamršen i neizvestan do samog kraja! Za ljubitelje Tamare Kučan prava poslastica. Naglašavam da se svi pa i ovaj roman može čitati zasebno bez kompletnog znanja o prethodnim zbivanjima iz starijih knjiga, ali vam ne garantujem da nećete poželeti da se vratite nekoliko godina unazad, na starije romane jer ćete zaista biti očarani stvaralaštvom ove autorke.
"Oduvek" u zasebnom izdanju možete pronaći u svim bolje snabdevenim knjižarama širom Srbije, možete ga poručiti preko zvaničnog sajta Tamare Kučan (www.tamarakucan.com), a takođe ga možete pronaći i u kolekcionarskom izdanju "Romani" (dostupno isključivo na veb sajtu autorke) gde su redom sabrane "Beograđanka", "Made In Beograd", "Zauvek" i "Oduvek" u veliku beogradsku trilogiju, odnosno tetralogiju.

Pratite Tamaru Kučan na društvenim mrežama - Facebook: Tamara Kučan, Instagram: @tamarakucan, Twitter: @kucanka, YouTube: Tamara Kucan, a zapratite i njenu izdavačku kuću Urban Art, u čijem su izdanju svi njeni romani,  kako bi bili obavšteni o svim novitetima i akcijama koje sprema - Facebook: Izdavačka kuća Urban Art, Instagram: @ik_urbanart!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"