Četiri knjige za četiri godišnja doba

Poznato je da knjige koje ćemo da čitamo biramo prema raspoloženju i vremenu i to se zaista pokazalo kao dobar metod, te su nam te knjige zaista "legle" u tom trenutku i uz njih smo stvorili neke uspomene. Kada samo pomenemo takvu knjigu, odmah se prisetimo tog perioda i svega što nam se desilo kada smo je čitali. U ovom postu ću vam predstaviti prave knjige za svako godišnje doba.

Izdavač: Urban Reads
1. PROLEĆE / Sve, baš sve - Nikola Jun (recenzija)
Proleće je prvo godišnje doba, simbolizuje novi početak i obnavljanje, a ova knjiga je kao stvorena za čitanje u prolećnim danima jer zaista govori o tome kako promeniti život, početi ponovo i uživati. Kako zaplet počinje u prirodi, na svežem vazduhu, tako knjiga budi neka pozitivna osećanja i želju za slobodom.

Izdavač: Urban Reads
2. LETO / Gradovi na papiru - Džon Grin (recenzija)
Poznato je da je leto godišnje doba u kome uživamo u lepom vremenu, odmaramo, kao tinejdžeri imamo više slobodnog vremena za druženje i putovanja, te je avantura koju nudi ova knjiga prava priča o srednjoškolskim danima, pravim prijateljstvima, prvim ljubavima, zajedničkim putovanjima i uspomenama za ceo život.

Izdavač: Urban Art
3. JESEN / Indigo - Tamara Kučan (recenzija)
I tako, nakon vedrih i sunčanih dana, ciklično dođu kiše, vetrovi, sivilo, neraspoloženje, mrak, uvenuće - jednom rečju jesen. Jesenja idilia je upotpunjena kada je začinjena misterijama, strašnim pričama, fantazijama, strastima, krvlju i najdubljim emocijama. Da, da, tako napeta knjiga postoji, tako oštar i direktan autor nije fikcija, a osećaj podizanja adrenalina je fantastičan!

Izdavač: Urban Reads
4. ZIMA / Vejte snegovi - Morin Džonson, Džon Grin i Loren Mirakl (recenzija)
Vreme božićnih praznika je najlepše doba u godini kada smo zagrejani, sklupčani i u krugu porodice i prijatelja. To je pravo vreme da se opustimo uz ove tri božićne priče i stvorimo pravu prazničnu idilu. A u fizičkom smislu, ova knjiga savršeno stoji kao poklon i dekoracija ispod jelke.

Sada na red dolazi finalni izbor!
Iz ovakve ponude sledi da je moje omiljeno godišnje doba jesen, pa za njim proleće, leto i zima. Veoma zanimljivo, pošto je moje omiljeno godišnje doba leto, pa za njim proleće, jesen i zima što je zaista, ako izuzmemo zimu za koju su se izbor i stvarnost složili, veliki kontrast, ali vreme je vreme, knjige su knjige i kvalitet je kvalitet!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"