Film preporuka 1

U ovom postu ću vam preporučiti 3 filma i napisaću vam kratke opise za svaki od njih. Naravno da ću u narednim postovima prepričati svaki od njih detaljno. Napomenuću vam da su ovo, generalno, novi filmovi jer su svi oni nastali prošle, 2015. godine. Napisaću vam i moju, subjektivnu, ocenu, od jedan do pet, za svaki od tih filmova i počeću sa opisima od meni najboljeg do meni najlošijeg filma.


1. San Andreas; ocena: 5 - Radnja ovog filma se odigrava u SAD-u na teritoriji Kalifornije oko većih gradova Los Anđelesa, Holivuda i San Franciska, odnosno na tako nazvanoj tektonskoj ploči San Andreas. Celokupna radnja filma se odigrava u budućnsoti kada ta tektonska ploča počinje da se iz časa u čas pomera velikom brzinom i izaziva jake zemljotrese koji će kasnije prouzrokovati rušenje zgrada i drugih objekata i pojavu cunamija. Glavna tema je ta što se razvedeni par ponovo zbližava zato što su izgubili svoju ćerku, jedinicu, i zajedno lutaju Kalifornijskim gradovima u svom tom rasulu kako bi je pronašli. Da li će uspeti? Pogledajte film i saznajte! 

2. Marsovac; ocena: 4 - Radnja ovog filma se odigrava na dve lokacije, koje su veoma udaljene jedna od druge - Zemlja i Mars. NASA je poslala skupinu astronauta u kosmičku misiju za odlazak na planetu Mars. Međutim, došlo je do problema, gde jedan od njih biva izdvojen od celine i završava na istoj planeti, sam! On tamo uspeva, s obzirom na to da se radnja filma odigrava u dalekoj budćnosti i već na planeti Mars postoji po neki apartman sa celom kućnom opremom, da preživi jer je spletom okolnosti po struci botaničar i uspeva da odgaji u tim surovim uslovima, u posebnim prostorijama, povrće i kasnije uspeva da uspostavi kontakt sa Zemljom jer je pronašao ostavljene satelite na Marsu. Kada je stupio u kontakt sa Zemljom, organizovan je njegov povratak za koji su šanse 50-50 da uspe!

3. Haos u najavi; ocena: 3 - Ovaj film je po žanru komedija, u kojoj se reflektuje ozbiljna životna priča. Jedna devojka živi "ludim" životom ne obraćajući pažnju na mišljenje okoline, sve dok se jednog dana ne zbliži sa muškarcem, koji je po zanimanju doktor, koji uspeva da je promeni iz korena. Radnja filma se odigrava u SAD-u.




   

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"