Knjiga preporuka 2

Evo novog posta, odnosno nove proporuke za knjige. Ovaj tip posta ste mogli da čitate pre oko dve-tri nedelje. Kao što znate, preporučiću vam neke knjige i napisaću vam kretke opise za njih. Ovoga puta, u pitanju su dve knjige - "Groznica tame" i "Na posebna te  vodim mesta" od izdavačke kuće knjiga Urban Reads.




1. Groznica tame (Karen Mari Moning) - Žanr ove knjige je naučna fantastika ili kako je danas mnogi zovu epska fantastika. Glavna tema ove knjige, odnosno cele trilogije "Groznica tame", su keltske legende iliti irksa mitologija. Priča prvog dela prati devojku koja zbog ubistva svoje sestre kreće u Irsku da ispita uzrok njenog ubistva i tada upoznaje mističnog čoveka koji je uvodi u svet keltske mitoligije i svih problema i opasnosti koje one nose. Ova knjiga je unikatna i priča je u potpunosti originalna, to jest nema sličnosti sa knjigama iz trilogija "Divergentni", "Igre gladi", "Lavirint", "Peti talas", "Crvena kraljica" i drugim.


2. Na posebna te vodim mesta (Dženifer Niven) - Priča ove knjige prati dvoje tinejdžera, Teodora i Violetu. Teodor je momak koji psihički ne stoji dobro i opsednut je smrću i načinima na koji želi da umre. Violeta je devojka koja se zbog saobraćajne nesreće koju je ona preživela, a njena sestra ne, povukla u sebe i dani joj se svode na kuću i školu. Kada Teodor i Violeta dobiju zajednički školski zadatak da obiđu izuzetne predele zemlje u kojoj žive shvatiće koliko je život zapravo lep.


 Na ovom sajtu možete naručiti obe knjige: http://www.urbanreads.rs/

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"