TOP 5 trilogije

Ovo je moj drugi post, odnosno prvi post u kojem ću početi da pišem ono što je i tema ovog bloga. U ovom postu ću vam predstaviti i rangirati meni pet najboljih trilogija koje sam pročitao. Te trilogije su: "Legenda", "Lavirint", "Igre gladi", "Hari Poter" i "Divergentni". One su ostavile veoma veliki utisak na mene i preporučio bi ih svima. U ovom postu ću vam ukratko prepričati svih pet, ali ću svaku posebno prepričati u nekim narednim postovima.
Glavna tema trilogije "Legenda" je kriminal, koji je opisan u nekoliko grana u koji su upleteni dobro i zlo. Najveća specifičnost cele trilogije je ta što se zlo vratilo na stranu dobra i time okončalo kraj iste. Naravno, i ovu trilogiju je upletena ljubav, borba i neizvesnost na svakom koraku čitanja.
Trilogiju "Lavirint" treba da pročita svako ko voli misteriju i akciju. Ono što najviše krasi ovu trilogiju je to što se sva tri dela odvijaju na nekom drugom mestu i što svaki deo ima određen cilj, a ne da se sva tri dela vrte oko jednog cilja kao što je slučaj sa prethodnom trilogijom.
"Igre gladi" su veoma veliki zalogaj. Priča u ovoj trilogiji je veoma realna i samo je pitanje vremena kada će se naš svet pretvoriti u svet koji je opisan u ovoj trilogiji. U njoj je prisutna velika borba dobra i zla, ljubavi i mržnje i straha i hrabrosti, jer dok svi strahuju da se suprotstave jedna devojka rešava da povuče strelu i time započne rat sa lošom stranom i time donese slobodu sebi i svom narodu.
 "Hari Poter" je trilogija za sve uzraste. Sedam delova ove trilogije govore koliko je spisateljica imala ideja da opiše misteriju, akciju, dramu, ljubav, mržnju... Ova trilogija je koren svih ostalih!
Trilogija "Divergentni" ima dosta sličnosti sa trilogijom "Igre gladi". Svi elementi koji su prisutni u trilogiji "Igre gladi" su prisutni i u ovoj, ali pošto je trilogija "Igre gladi" nastala pre trilogije "Divergentni" ona je naravno originalnija.

TOP lista:
  1. Trilogija "Igre gladi" - Suzan Kolins
  2. Trilogija "Divergentni" - Veronika Rot
  3. Trilogija "Lavirint" - Džejms Dašner
  4. Trilogija "Legenda" - Mari Lu
  5. Trilogija "Hari Poter" - Dž. K. Rouling

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"