Knjiga preporuka 1

Pre svega, želeo bih da vam se izvinim na ova tri dana pauze, ali zaista nisam imao vremena da pišem nove postove. Ali, novi post je upravo pred vama!
U ovom postu ću vam, što ste već shvatili, preporučiti nekoliko knjiga. Ustvari, kao i sa filmovima, preporučiću vam tri knjige i napisaću vam kratke opise za njih. Ocene vam neću pisati jer su za mene sve knjige, koje sam do sada pročitao, ocenjene ocenom pet (ako se ocenjivanje vrši ocenama od jedan do pet).




1. Daću ti Sunce (Džendi Nelson) - Tema ove knjige je tema koja se danas komentariše na svakom ćošku - homoseksualnost, ali ne na način takav da se on podržava ili štiti. Priča knjige prati blizance - dečaka i devojčicu, koji imaju totalno drugačije karaktere i totalno drugačija interesovanja. Nakon smrti njihove majke, njihovi karakteri i interesovanja se menjaju za 180 stepeni, to jest oni ih "zamenjuju".

2. Obilje Katarina (Džon Grin) - Kao što naslov kaže, ova knjiga "priča" priču o jednom tinejdžeru koji ima takav stav, da se samo zaljubljuje u Katarine i da mu se samo one dopadaju. Nakon 19 bivših Katarina, on se zaljubljuje u devojku drugog imena i rešava svoj problem ljubavnog života, koji ustvari i nije bio problem, već njegov pogrešan pogled na ljubav i simpatije, da su samo Katarine one prave.

3. Umiruća, Erl i ja (Džesi Endruz) - Ova knjiga je jaka kopija knjige "Krive su zvezde"  koju je napisao moj omiljeni "realni" pisac Džon Grin. Jedan dečko obnavlja svoje prijateljstvo sa Rejčel - devojkom koja boluje od leukemije - i sa svojim drugom joj snima film (to je njihovo "zanimanje" od malena) koji uspeva da joj ulepša zadnjih nekoliko dana života i promeni njen negativan pogled na svet.


Sve tri knjige su u izdanju izdavačke kuće knjiga Urban Reads i sve te knjige možete da naručite na njihovom sajtu, ako nemate knjižaru u blizini vaše kuće ili vašeg stana. Evo linka izdavačke kuće knjiga Urban Reads: http://www.urbanreads.rs/

Коментари

Популарни постови са овог блога

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole

Sastav iz srpskog jezika i književnosti za prvi razred srednje škole na temu "Moji rani jadi"

Sastav za pismeni zadatak iz srpskog jezika i književnosti za drugi razred srednje škole na temu "Most na Žepi - priča o licu i naličju ljudske slave i moći"